Europavalrörelsen

Europavalrörelsen är över för denna gången. Jag kan glatt konstatera att över 1000 väljare valde att sätta ett kryss framför mitt namn. Närmare bestämt 1057. Det är jag fantastiskt stolt över. Valet resulterade i en för Moderaterna välbehövlig valframgång. Det är första valet sedan 2010 som vi öka i ett val. Vi återtar positionen som näst största svenska parti i Europaparlamentet och framför allt så ökar vi från tre till fyra mandat.

Jag tror att två saker var viktiga i att vi gick framåt. För det första, Tomas Tobé. Tomas har gjort en väldigt bra valrörelse. Han har varit väldigt synlig på sociala medier och har rest runt mycket i landet vilket bidrar till att gjuta mod i kampanjarbetarna. Dessutom så har han varit väldigt bra i debatter och andra mediala framträdanden. Extra påtagligt i SVTs avslutande partiledardebatt där han utsågs till vinnare. Mycket tror jag tack vare att han höll sig utanför sandlådan och pratade om vad Moderaterna ville göra istället för om accessoarer eller andra ovidkommande saker. För det andra, valplattformen. Moderaterna hade i detta valet en mina ögon mycket mer konkret politik än i tidigare Europaval. Vi pratade om hur vi vill lösa inhemska problem som stöldligor och energiförsörjning med åtgärder och samarbeten på Europanivå.

Det var en betydligt kortare valrörelse än i höstas men precis lika intensiv, och den tog fart ordentligt de sista tre veckorna. På de avslutande 21 dagarna i valrörelsen så deltog jag i totalt 15 kampanjaktiviteter och utöver det representerade jag Moderaterna i 10 olika debatter runt om i länet. Jag besökte 10 av länets 12 kommuner och var planerad att besöka även de sista två men det blev inställt av olika skäl. Det har varit fantastiskt kul att få kampanja med Moderater runtom i hela länet. Extra kul blev det ju såklart eftersom vi fick fira en välbehövlig valframgång för Moderaterna!

Nu är det åter till den politiska vardagen med ett antal möten kvar innan det bli lite välbehövlig semester i sommar.

/M