Verksamhetsbesök och robot

Äntligen fredag och ikväll kommer ett par vänner över på lite middag, i övrigt en hyfsat lugn helg.

Det händer inte jättemycket i kommunpolitiken just nu. Till fullmäktige i slutet på månaden är det förutom formalia bara tre punkter som ska behandlas. Med tanke på hur mycket ett fullmäktigemöte kostar är det nästan snudd på rent slöseri att ens ha ett sådant möte…

Postgatans pommes är magiska. Det är en fin perk med att bo i samma hus att kunna smita ner och köpa på take away till det hemmalagade proteinet.

På måndag ska jag äntligen ut på mitt första riktiga verksamhetsbesök i omsorgen. Jag ska besöka vårt boende Berga backe som ju nyligen stod mitt i händelsernas centrum i samband med branden i Berga. Det var personal från boendet som upptäckte och larmade om branden. Lite extra kul är det också att besöka Berga backe eftersom jag och enhetschefen där var i Uganda tillsammans i våras. Ska bli kul att träffas igen!

På söndag åker vi till Oskarshamn och ser IKO spela mot AIK i match fyra i den HockeyAllsvenska finalen. Match tre ikväll i Stockholm.

Tråkigt att Växjö Lakers inte kunde säkra femteplatsen i sista matchen av SHL, hade sett fram emot att kunna åka till VIDA arena och se Djurgården slå ut dom i kvartsfinalen.

Förra veckan gjorde vi slag i något vi pratat om nästan ända sedan vi flyttade till vår nya lägenhet för snart ett år sedan. Lägenheten är på 124 m2 och Dexter fäller massvis med päls. Vi köpte en robotdammsugare. Efter en hel del research så blev det en från märket Neato. Roboten säger sig passa bra för hem med djur då den tar hand om pälsen på ett bra sätt och en av recensionerna jag läste om den beskrev den som ostoppbar. Vi har ett par trösklar hemma som är ganska höga, men som den tar sig över efter några försök. Något som också är bra med den är att den inte bara åker omkring planlöst utan den har med hjälp av sin laser ritat upp vårt hem och rengör väldigt systematiskt. Den ser nästa ut som en ismaskin när den åker fram och tillbaka. Roboten kan såklart inte ersätta det en traditionell dammsugare gör men det tar hand om det vardagliga underhållet på ett mycket bra sätt. Tidigare har vi behövt dammsuga hela lägenheten varannan dag för att det inte ska ligga dammråttor längs vägarna. Roboten styrs i en app där vi har schemalagt roboten till att dammsuga varannan dag och vi får dessutom en rapport efter varje pass där man får se vart den har dammsugit, hur många m2 den har dammsugit och vilken tid det tog. Vi är väldigt nöjda med roboten hittills. Den enda som är lite missnöjd är Dexter då han tycker att den stör hans sömn när den kör igång för tidigt på morgonen…

Trevlig helg!

/M