Kontaktperson

Igår kunde man läsa i Barometern att Kalmar kommun riskerar att få böter för att en man fick vänta i över ett år på att få en kontaktperson som Socialnämnden hade beviljat mannen. En kontaktperson är en insats som kan sättas in som stöd till personer som har svårt med sociala relationer. Att vara kontaktperson är ett ideellt uppdrag som innebär att man helt enkelt träffas några gånger i månaden och gör saker tillsammans. Till exempel att träna, spela spel eller fika på stan. I december så anmälde jag till Socialförvaltningen att jag ville bli kontaktperson och göra en insats för någon som behöver lite stöd och hjälp. Jag har fått vara på ett par intervjuer och berättat mer om mig själv, fått lämna referenser och till slut blivit godkänd att bli kontaktperson. Det ska bli väldigt kul att få göra en insats för en person som behöver det och förhoppningsvis kunna hjälpa hen till att bli mer social och tryggare i sig själv. Det är rent generellt ganska stor brist på kontaktpersoner vilket ju artikeln i Barometern skvallrar om, så jag vill verkligen uppmana alla att kolla in om inte ni också kan göra en insats. Ni kan läsa mer på Kalmar kommuns hemsida.

Det var en fröjd att se Kalmar HC spela hockey i söndags. Match ikväll borta mot Helsingborg som inte borde orsaka några problem. Sedan väntar två matcher som kommer avgöra om säsongen tar slut eller inte. Först HC Dalen borta på fredag och sedan hett hett derby hemma mot Nybro Vikings på måndag. Derbyt börjar hajpas upp ordentligt och idag skrev Aftonbladet en längre artikel om det hela som man kan läsa här:

Riktigt imponerande av Kalmar FF att vinna mot Zorya Luhansk igår under träningslägrets andra match. Fortsätter det såhär så kan det bli en riktigt spännande säsong. Dock, vem ska göra målen? Två mål hittills under träningslägret, samtliga på hörna av mittback. Det håller inte en hel säsong. Det ska bli spännande att se matchen på lördag där det förhoppningsvis är ett mer ordinarie lag från start.

Imorgon kväll så kommer mina allianskollegor i omsorgsnämnden hem till mig för lite middag, trevligt umgänge och planering av vårt upplägg för våren, det ska bli väldigt trevligt!

/M