Kick off och Kalmar FF

Torsdag till fredag så hade vi kick off där alla moderater med kommunala uppdrag i Kalmar kommun var inbjudna. Det var riktigt kul att se den goda uppslutningen, många vill vara med och driva en aktiv oppositionspolitik i Kalmar. Dygnet på Hotell Skansen i Färjestaden som vi var på bjöd på flera olika inslag. Dels möjlighet för alla att få lära känna varandra lite bättre. Vi pratade om vilka politiska frågor vi ska prioritera den närmsta tiden. Det var väldigt givande diskussioner där många ville delta. Det är verkligen en bra mix i gruppen av allt från unga till gamla och olika erfarenheter i bagaget. Utöver dessa diskussioner hann vi också med att lyssna på två inbjudna gäster. Först Kalmar kommuns kommunikationschef Henrik Nilsson som berättade om varumärkesbyggnad både i allmänna termer och hur de jobbar med Kalmar kommuns varumärke. Den andra gästen var Barometerns ansvariga utgivare Anders Enström. Han berättade om Barometerns färdriktigt i ett förändrat medielandskap. Det känns väldigt kul att vi har en så pass aktiv och medveten tidning i Kalmar som verkligen satsar på den lokala journalistiken. Det är inte alla städer i Kalmars storlek som har den förmånen och framförallt inte om vi tittar på de mindre kommunerna i Kalmar län som Barometern bevakar med journalist på plats varje dag. Det här är viktigare för demokratin är vad många kanske tror.

Igår spelade Kalmar FF sin första träningsmatch under träningslägret i Turkiet. En stark insats att få med sig 1-1 mot Arsenal Tula som ligger på elfte plats i den ryska högstaligan. Det var framför allt ett par intressanta saker oms i mina ögon stack ut. För det första Rasmus Elm och hans fina bollar ut mot Piotr Johansson som vid flera gånger skapade problem för ryssarna. Redan efter sex minuter var det nära att vi tog ledningen efter att Piotr fått bollen i djupled av Rasmus och slog ett lågt inlägg som Papa Diouf sånär lyckades få en fot på. Det andra var att det var kul att se den nya mittbacken Fidan Aliti agera klockrent i mittförsvaret och som dessutom fick kröna sin debut med att nicka in kvitteringen på en hörna i slutet av matchen.

Flera spelare i Kalmar FF spelade med nummer på ryggen av tygtejp(!). Varav Mahmoud Eids nummer helt hade trillat av efter första halvlek. Det är faktiskt inte okej och värdigt en förening som Kalmar FF att det ser ut så när man spelar match. Skärpning.

Lördagen spenderas i soffan för heldag med tre Premier league-matcher. Ska bli skönt med en ledig helg efter senaste tidens ganska hektiska kalender.

Imorgon blir det Kalmar HC i Iffehallen, slagläge efter Nybro Vikings förlust igår kväll!

/M