Nytt år, nya tag!

Tillbaka på kontoret igen efter en lång och härlig julledighet, välbehövligt efter ett intensivt valår.

Det nya året började på allra bästa sätt. Inte ens en minut hade gått innan Maria svarade ja på frågan om hon ville gifta sig med mig. Sann och oöverträfflig glädje med fina vänner runt oss. Vi hade en grymt trevlig middag innan tolvslaget och en rolig fest därefter, sista gänget lämnade lägenheten klockan 04:50.

Tanken är att bröllopet ska gå av stapel nästa sommar och planeringen är redan i full gång. Vi hoppas kunna spika ramarna för det hela ganska snabbt.

Julhelgen spenderades i Stenungsund hemma hos Marias föräldrar, även min mamma var med. Fyra welshar och tre mopsar i samma hus, det är några hundar det.

Igår hade vi årets första gruppmötesdag med det moderata gänget i kommunen. Det var härligt att träffa alla igenom och diskutera politik och hur vi vill göra Kalmar bättre. Är övertygad om att vi kommer gör avtryck den kommande mandatperioden.

Årsskiftet innebär också att den nya politiska organisationen fullt ut träder i kraft. Sedan tidigare är jag återvald till kommunfullmäktige och nyvald till kommunstyrelsen. Nu kliver jag på uppdragen som vice ordförande i omsorgsnämnden och utskottet för integration och arbetsmarknad. Inom kort ska alliansgänget i omsorgsnämnden träffas för att lära känna varandra lite bättre och lägga upp en plan för mandatperioden. Jag ser med glädje fram emot dom kommande fyra åren.

Idag gick årets första kommunstyrelse av stapeln. Lyckades med konststycket att vakna 07:42, mötet börjar 08:00. Trots detta intog jag min plats precis ordföranden slog klubban i bordet. Måste vara nytt personligt rekord på sträckan hemma-stadshuset. Något som gör det till en ännu större bedrift är det faktum att vi igår kväll inledde försäsongsträningen med Rockneby IK, det känns i kroppen i dag.

/M