Ett par intensiva veckor

Det har varit ett par intensiva veckor. Tänkte lite kort sammanfatta vad som hänt.

Kalmar FF – ordföranden och en ledamot från styrelsen har avgått efter medlemsupproret i samband med styrelsens totalt taktlösa avskedande av Henrik Rydström. Att en ledamot i styrelsen kan uttala sig så klumpigt gång på gång genom en sådan här process är nästan snudd på imponerande. Det är inte jätteofta jag besöker Borgholm, men jag kommer aldrig mer sätta min fot i Ica-butiken på orten så länge den nu avgångne styrelseledamoten ifråga driver butiken. Nu hoppas vi kunna titta framåt istället, en ny tränarstab är på plats och en del fyllnadsval behöver göras till styrelsen.

Moderaterna – Jag har blivit nominerad till vice ordförande i omsorgsnämnden. Ska bli väldigt spännande att få leda oppositionens arbete i nämnden och trycka på för en bättre och mer individanpassad omsorg för våra äldre i Kalmar.

FOJO – det mediala utbildningsinstitutet i Kalmar har utbildat en rysk agent. Några dagar efter att nyheten briserade där var jag där som intervjuobjekt för deras pågående kurs. Inga ryska agenter på plats denna gången, bara väletablerade svenska journalister. Jag har gjort samma grej på FOJO två gånger tidigare och det är väldigt kul och lärorikt. På samma sätt som jag deltar till journalisternas utbildning så är det utbildning för mig i presshantering.

Moderaterna 2 – Listan till EP-valet nästa vår har spikats. Det mesta av fokuset har såklart legat på att Anna Maria Corazza Bildt blivit petad från listan. Men lite dolt där under så smög sig undertecknad in på plats 30 på listan. Så nu alla vänner som bor utanför Kalmar, i EP-valet kan ni rösta på mig. Blev dessutom uppmärksammad på att min vapendragare i debatterna under årets valrörelse, Eric Dicksson också han återfinns på plats 30 på Kristdemokraternas lista. Kan bli en del roliga debatter ihop även till våren!

Vatten – Jag lämnade i veckan in en motion till kommunfullmäktige om att sammanställa och informera om vart man i Kalmar kan få fylla på sin vattenflaska. Det kan till exempel handla om caféer, restauranger eller butiker. Motionen är inspirerad av den brittiska organisationen Refill UK. Förhoppningsvis tycker och kommunfullmäktige att detta är en bra idé!

Badminton – Efter ett halvårs uppehåll har vi nu dragit igång badmintonspelandet igen. Några fler har vi också blivit vilket lett till behov av två banor istället för en. Det har tyvärr gjort att vi fått lämna den sunkiga men härliga bunkerhallen vi flyget och nu återfinns på de fina banorna i Kalmar sportcenter.

Moderaterna 3 – I samband med MUF:s förbundsstämma blev jag tilldelad Moderata ungdomsförbundets förtjänsttecken i guld, även lite skämtsamt kallad ”dra åt helvete-medaljen”. Det är en stor är att få motta den efter långt och troget arbete i frihetens tjänst! För att få medaljen behöver man ha ett långt engagemang bakom sig, därav det skämtsamma namnet, det är helt enkelt dags att lämna nu, folk börja tröttna på en!

Kärlek – Det bästa sparar vi såklart till sist. Under helgen som gick firade jag och Maria fem år som par. Fem helt fantastiska år tillsammans och fler ska det bli. Årsdagen firades på likvärdigt sätt som vi träffades. Då på Moderaternas partistämma 2013, nu på MUF:s förbundsstämma 2018. Vi smet dock iväg på fredagskvällen och åt en restaurangmiddag på tu man hand!

/M