Nanne Bergstrand och säsongens sista match

Idag kom till slut beskedet som väl egentligen varit ganska så väntat ett tag. Nanne Bergstrand kommer inte att leda Kalmar FF 2019. Och kommer inte heller finnas i förening i någon annan roll. Detta markerar sannolikt slutet på Nanne Bergstrands era i Kalmar FF. Även om han har slutat och återvänt tidigare så tror jag det är väldigt osannolikt att han återvänder som tränare i Kalmar FF igen.

Jag såg min första match med Kalmar FF åtta år gammal 2001, mitt emellan Nannes två första sejourer. Kalmar FF tågade mot seger i Superettan för att året efter åka ur Allsvenskan, jojo. 2003 kom Nanne in. Han kombinerade de hårt arbetande smålänningarna i truppen med Brasilienspåret. Några år senare skulle hela fotbollsverige förknippa Kalmar FF med en brassekoloni. Med ett hårt och disciplinerat spela lyckades Nanne Bergstrand etablera Kalmar FF i Allsvenskan, till Stockholmslagen och framförallt Hammarbys stora förtret. Uttrycket ”tråkiga Kalmar” myntades och vi bara älskade det. Resten är som man säger historia. Nanne går till historien som föreningens överlägset mest framgångsrika tränare och hans betydelse går nog inte ens med ord att beskriva.

Stort tack Nanne Bergstrand!

Tidigare idag så aviserade Kalmar FF att GFA nu är helt slutsåld inför säsongens sista match på söndag. Över 5000 AIKare reser till Kalmar för att se matchen och förhoppningsvis se Henok Goitom lyfta Lennart Johanssons pokal. Från klubbens sida är man så säkra på att vinna att man redan på fredag börjar sälja biljetter till guldfesten. Snacka om att jinxa. Och om ett halvt GFA med stockholmare inte vore nog tändvätska för Kalmar FF-spelarna så hoppas jag att det faktum att AIK redan tecknat in segern kommer innebära ett otroligt taggat KFF på planen som gör allt för att sabba festen.

Det är ett i mångt och mycket skadeskjutet AIK som kommer på besök på söndag. Stora delar av mittfältet saknas på grund av skador och avstängningar. Bland andra Kristoffer Olsson drog på sig ett gult kort, säsongens tredje senast mot Sundsvall och blir därför avstängd. Samma regler som gäller för alla, men eftersom det drabbar honom inför vad som hade blivit hans potentiellt största match i karriären så är det såklart helt fel och han kostade på sig att såga hela regelverket i Aftonbladet, ”Helt sjukt”.

I måndags var första fotbollsträningen inomhus med Rockneby IK. Det känns i kroppen.

Ikväll på plats i Oskarshamn, snart dags för nedsläpp i länsderbyt i HockeyAllsvenskan mellan Oskarshamn och Västervik.

/M