Första kommunstyrelsen och tre poäng

I tisdags så gick mitt första sammanträde som ledamot i kommunstyrelsen av stapeln. Det var en snabb och ganska innehållsfattig historia, dock ett par saker värda att nämna. Moderaterna fick bifall på en motion från Pelle Sederkvist som går ut på att utreda möjligheterna för föreningar att kunna få sälja sina arenanamn och på så sätt få in mer sponsringspengar. Kalmar FF får ju idag sälja namnet på Guldfågeln arena trots att kommunen numera äger arenan. För några år sen blev det ett himla liv när Lindsdals IF försökte göra samma sak och dom fick också backa från det. Det är klart att får en förening sälja namnet så borde ju de andra också få göra det. Det andra är att jag fick det fina förtroende att bli vald till vice ordförande för kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad. Det här är viktiga frågor som jag nu kommer få möjlighet att engagera mig lite extra i de kommande fyra åren. Det ska bli roligt att få agera blåslampa mot majoriteten i de här frågorna.

Någon måste vara sist, så är det ju faktiskt. Det känns väldigt kul att valberedningen föreslagit mig att få vara med på vår valsedel till valet till Europaparlamentet nästa år. Jag hoppas att även partirådet visar mig samma förtroende. Givet förslaget i sin helhet, eller kanske framförallt avsaknaden av en viss kandidat så känns det som att det kan bli lite stök på stämman.

Till slut så kom trepoängaren till Guldfågeln arena. Igår kväll tog Kalmar FF emot Trelleborg på GFA och det var en i mångt och mycket ganska dåligt spelad match som dock blixtrade till ordentligt på slutet. Rasmus Elm assisterade Romario till 1–0 på ett alldeles magiskt sätt i den 84de minuten och många trodde nog att vi då kunde få andas ut och glädjas av tre poäng. Men säg den glädje som varar. Bara ett par minuter senare kvitterade Trelleborg. Efter det flyttade Trelleborg upp allt i jakten på seger och KFF kunde kontra in 2–1 genom Filip Sachpekidis.

Idag är det första november och det rosa bandet på jackan byts ut mot en blå mustasch.

Imorgon tar Kalmar HC emot Nybro Vikings i Iffehallen, ska bli riktigt spännande!

Någon månad innan valet började min 14-åriga kusin Liam engagera sig i MUF. Han gick verkligen in helhjärtat och gav allt för en Moderat valseger. På valvakan blev han till och med utsedd till valrörelsens kampanjhjälte. Idag på morgonen blev jag fantastiskt stolt när jag slog upp Barometern och fick läsa hans första insändare. Läs den här:

/M