Mentor i arbetslivet och Swedish House Mafia

Min gamla gymnasieskola CIS har ända sedan de startade för snart 20 år sedan jobbat med något de kallar mentorer i arbetslivet. I tvåan får alla elever en mentor som inte är lärare på skolan utan någon som är ute och aktiv i arbetslivet. Till mentorskapet så finns det en handbok som sätter ramarna för det minst två år långa engagemanget där de flesta av momenten också är kopplat till skolarbetet i form av att redovisningar ska hållas eller reportage skrivas. Det här är något som CIS är, i alla fall vad jag vet helt unika med och som verkligen ger ett mervärde till skolgången.

När jag själv gick på CIS så hade jag en mentor som hette Jo. Hon var aktiv i Folkpartiet och en fantastiskt varm och trevlig människa. Det var ett mentorskap som var väldigt givande för mig, hon var väldigt duktig på att hela tiden utmana mig själv, det jag gjorde och varför jag tyckte på ett visst sätt. Det är viktigare än vad man kanske kan tro att ha människor i sin närhet som inte tillåter en att göra saker av slentrian utan ser till att det man gör är genomtänkt och välmotiverat. Vi var kanske inte det paret som följde handboken allra bäst men det var ett väldigt givande samarbete för mig. Och även om vi inte har samma kontakt idag så är det jättekul när vi väl springer på varandra här i stan.

För några veckor sedan så blev jag tillfrågad av Malin som är rektor på CIS om jag kunde tänka mig att ställa upp som mentor åt en av årets tvåor. Det kändes väldigt hedrande att få den frågan och jag tackade ja på studs!

Idag var det dags för kick-off och jag fick träffa min nya adept samt flera andra konstellationer av adepter och mentorer på CIS för en genomgång av vad som väntar. Vi gick bland annat igenom handboken och fick inspireras av andra som haft mentor eller varit mentor. Det ska bli riktigt kul att få följa och utvecklas tillsammans med min adept de kommande åren. Jag hoppas att hon ska känna att det i slutändan varit givande och roligt. Ni kommer säkerligen få läsa mer om resan här.

Här kan du läsa en artikel i barometern från dagens kick-off:

I måndags presenterade Swedish House Mafia det som hela världen har väntat på, dem återförenas. Den 4 maj nästa år är deras första aviserade spelning. I morse hade SAS Eurobonus presale och jag är ju inte lite nöjd över att jag lyckades lägga vantarna på ett gäng biljetter.

/M