Veckan som gått

Veckan som gick har varit ganska så händelserik. I måndags var det mandatperiodens första kommunfullmäktige och jag fick det fina förtroendet att sitta i kommunstyrelsen de kommande fyra åren.

Tisdagen bjöd på landskamp på Guldfågeln arena. U21-landslaget spelade sin sista kvalmatch inför EM nästa sommar och hade vid seger kvalificerat sig. Men efter slutsignalen var det som vanligt när man lämnat GFA de senaste månaderna. Mållöst och besviket. Och visst så fick Sverige en tveksam utvisning men jag tycker inte att Sverige var riktigt när ändå. Redan innan utvisningen så var det belgisk ledning med 0-2. Utvisningen dödade matchen helt och håller redan efter dryga halvtimmen. Synd att blågult inte kunde bjuda upp till bättre fest på planen, på läktaren var det ändå en respektabel publiksiffra.

I onsdags var det sammanträde med Barn- och ungdomsnämnden. Ganska så innehållslöst och det enda som hade allmänt intresse var Kristdemokraternas motion om porrfilter i skolans datorer som var uppe som informationsärende inför framtida beslut. Ett filter kan väl vara ett verktyg i arbetet mot en trygg och säker miljö på internet för våra elever men man får inte nöja sig där. Det viktigaste tror jag snarare är ett aktivt och medvetet värdegrundsarbete i dessa frågor.

Efter nämnden så träffade jag vår valberedning som jobbar med att lägga fram förslaget kring hur Moderaterna ska formera sig i nämnder och bolag de kommande fyra åren. Ska bli spännande att se resultatet av deras arbete.

Torsdagen bjöd på en lugn dag på kontoret följt av att vandra med Trygg i Kalmar nere vid stationen och Baronen. Jag har skrivit om det tidigare och det är viktigt att inte lämna walk över till de som sprider otrygghet.

Igår kväll var jag i Norrliden och spelade fotboll med killarna där. Shemsi Brahimi håller hallen öppet och sysselsätter flera hundra ungdomar varje helg. Det tog ett tag att komma in i spelet. Men avslutningsvis rullade det på ganska bra för egen del. Kul att få vara med.

Ikväll är det utflyttningsfest för min mamma nere i Skåne. Nästa helg flyttar hon upp till Kalmar igen efter nästan tio år nere i Skåne. Det ser jag fram emot!

Imorgon, match på GFA för Kalmar FF. Inte allt för höga förhoppningar med tanke på att IFK Norrköping gästar.

/M