Det är okej när vi gör det

Jag har försökt att avhålla mig från att kommentera hur de olika styrande konstellationerna tar sin skepnad både vad gäller regeringen men även runt om i landet. Jag tror helt enkelt inte att det bidrar till något. Men ibland så blir man så upprörd att det helt enkelt inte går att hålla tyst längre. Genom hela valrörelsen som har Socialdemokraterna och övrigt vänsterfolk försökt kleta ner Moderaterna med Sverigedemokraternas bruna färg. Att vi inte skulle tveka att ta hjälp av Sverigedemokraterna för att bilda regering. Att Socialdemokraterna varit väldigt tydliga med att dom aldrig komma göra sig beroende av varken Sverigedemokraternas aktiva eller passiva stöd. Bland annat så har vi kunnat se ministrar och ledarskribenter snudd på rabiata i frågan på diverse sociala medier.

Den senaste veckan har vi dock kunnat läsa om hur Socialdemokraterna med stöd av Sverigedemokraterna tagit flera tunga positioner runt om i Sverige. I Halmstad så lanserade Socialdemokraterna en egen kandidat till kommunstyrelsens ordförande trots att man är det mindre blocket och vann tack vare att Sverigedemokraterna aktivt röstade på sossen. I vår grannkommun Nybro så lanserade Socialdemokraterna en egen kandidat till kommunfullmäktiges ordförande trots att man är det mindre blocket och vann tack vare att Sverigedemokraterna aktivt röstade på sossen.

Vi kan ju också dra oss till minne hur det sett ut tidigare år. Det var inga konstigheter alls för Socialdemokraterna att ta hjälp av Sverigedemokraterna för att rösta ner delar av Alliansens budget, men ett jäkla liv har det blivit de gånger därefter som Alliansen gud förbjude skulle haft Sverigedemokraternas stöd för att rösta ner förslag från den Rödgröna regeringen.

Tror ni att de tidigare nämnde ministrarna eller andra Socialdemokrater varit ute och kritiserat de berörda Socialdemokraterna för att dom tar makten med hjälp av Sverigedemokraterna? Nej, det har dom såklart inte. Det är ett sådant fantastiskt hyckleri att det knapp går att beskriva. Men det visar ju också vad Socialdemokraterna är för parti. Det är ett renodlat maktparti, allt Socialdemokraterna gör handlar om att få fortsätta styra, att ta makten. Släpp aldrig klubban.

Ska man vara så aggressiva om en ståndpunkt eller ett parti så kanske man ska se till att hålla rent utanför sin egen dörr.

Det skulle inte förvåna mig om det landar in i att Stefan Löfven sitter kvar med Åkessons hjälp. Släpp aldrig klubban.

/M