Kalmar FF och Sous vide

Förlust igår mot Sundsvall. Jag blir nästan inte ens arg när vi förlorar längre, bara uppgiven. Det har sett ut såhär så länge nu och inget verkar tyda på att något skulle förändras. Det är alldeles uppenbart att Kalmar FF inte klarar av det bollinnehavande spel som Rydström vill spela. Som tur var är så verkar det som att vår fina vårsäsong med högt presspel och snabba omställningar räddar oss från att behöva riskera åka ur. Men jag hoppas för allt i världen att det blir förändring till nästa säsong, annars kan den bli riktigt ångestfylld.

För någon vecka sedan så investerade jag och Maria i en Sous vide. Det kan vara ett av våra bästa köp någonsin. Framförallt jag har använt den några gånger med fantastiskt resultat. Med en Sous vide tillagar man maten vakuumförpackad i vattenbad med en exakt temperatur under en förhållandevis lång tid. Tillagningstiden kan variera från en timme ända upp till flera dygn. För att ta något exempel så tillagade jag laxfilé i en timme medan jag körde ribs i förra veckan i 20 timmar. Variationen på mat som man kan tillaga är närmast oändligt, allt från ägg till julskinka och allt däremellan. Något som jag tycker är väldigt skönt är att den är relativt självgående. Man packar ihop sina råvaror i vakuumförpackaren, ställer in rätt temperatur och sen är det bara att vänta. Man behöver inte ha spisen eller ugnen igång utan det är bara vatten i en kastrull på diskbänken och det gör det säkert att ha den igång över natten eller när man inte är hemma. Vi köpte vår Sous vide på rea till ett ganska nedsatt pris och ihop med vakuumförpackaren så gick det loss på ca 1500 kr men man kan såklart lägga betydligt mer än så om man vill nörda ner sig riktigt ordentligt med mer avancerade funktioner. Men vår mer enkla variant duger gott och väl upplever vi.

Ikväll ska jag dra igång en omgång pulled pork som ska gå över natten och hela dagen imorgon innan det blir middag. Ska bli spännande!

Imorgon är det hockey, hoppas på seger för HC hemma i Iffehallen!

/M