Sista landstingsfullmäktige och stadsvandring

Igår gick mandatperiodens sista landstingsfullmäktige av stapeln. Det innebär också att det vara mitt sista landstingsfullmäktige. Åtminstone för den här gången. Jag valde förra hösten att inte kandidera om till landstingsfullmäktige utan kände att fyra år fick räcka. Det finns ett flertal skäl till det men det viktigaste och mest avgörande var att jag helt enkelt inte fångat upp de genuina intresse för frågorna som jag tycker behövs för att man ska göra ett bra politiskt arbete. Politik måste alltid handla om idéer. Men det har varit fyra lärorika och intressanta år som nu kommit till sin ändå, och nog kommer man ändå sakna den fina gemenskap som funnits i landstingsteamet under mandatperioden. Jag tror att dom kommande fyra åren kommer att bli spännande i landstinget. En ohelig allians som majoritet och inte minst organisationsförändringar. Jag önskar det nya moderatgänget varmt lycka till och är övertygad om att Malin och PG i spetsen kommer göra det till fyra jobbiga år för den nya majoriteten.

En av punkterna på dagordningen under gårdagens landstingsfullmäktige var det tillägg av två ytterligare råd som majoriteten aviserade häromdagen. Eftersom jag inte kommer vara en del av organisationen i framtiden så avstod jag från att delta i beslutet.

Om man har läst tidningen de senaste veckorna så har man kunnat läsa om den oroliga situation som är kring stationen och Baronen. Shemsi Brahimi har dragit igång en stadsvandring i området för att försöka öka på tryggheten. Igår kväll bestämde sig jag och Dexter för att haka på och göra en insats. Det är viktigt att civilsamhället hjälper till i sådan här situationer. Och det var väldigt kul att se vilken oerhört blandad mix av människor som igår anslöt sig till vandringen för att göra en insats för ett tryggare Kalmar för alla. Under vandringen så följde Barometern med igår och du kan läsa deras artikel här:

Foto: Rasmus Jeppsson, Barometern

Det är viktigt att vuxenvärlden tar ansvar, menar M-politikern Måns Linge, som också är med på kvällens stadsvandring.

– Jag tror att det är viktigt att vanligt folk visar upp sig och inte drar sig undan. Annars lämnar man walk over till de som är här och sprider otrygghet, säger Måns Linge.

Till helgen vankas det internat med förbundsstyrelsen för Moderaterna i Kalmar län, undertecknad ansvarar för kvällsaktiviteterna. Det blir roligt.

/M