Politikutveckling och brunch

Igår gick Kalmarmötet av stapeln. Vi samlade massa moderater från Kalmar kommun för att under en hel dag sitta i workshops och lägga grundplattan för vårt valmanifest. Under dagens diskuterades högt och lågt och allt däremellan. Allt ifrån järnvägens framtid i stan till parkeringshus och skola. Ett väldigt viktigt arbete. Ett parti måste få möjlighet att stöta och blöta sina tankar sinsemellan för att komma fram till det vi tycker är det bästa för Kalmar. Barometern valde att göra en grej av att vi gjorde detta utan att media var inbjudna hela dagen. Barometern var inbjudna att komma i samband med att dagens enda inbjudna talare riksdagsledamoten Jörgen Warborn skulle tala, men det var inte intressant. Bättre att klaga på att dom inte fick vara med under politikutvecklingen. Det är för mig helt självklart att partier måste få utveckla sin politik och lägga sin plattform själva utan att Barometern ska rapportera från diskussionerna. Jag ser fram emot framtida artiklar om att Barometern inte fått vara med när övriga partier i Kalmar utvecklat sin plattform inför valet. Jag får nog vänta…

Självklart kommer Barometern, men framförallt väljarna få veta när vår vision för Kalmar inför valet är färdig.

Idag på förmiddagen var vi på Kallskänken och åt deras brunch. Det var väldigt gott och buffén innehöll allt ifrån frallor till äggröra och våfflor. Och självklart Kallskänkens flaggskepp smörgåstårta. Trots att vi bor runt hörnet är det första gången vi varit där, men definitivt inte sista!

Efter brunchen bar det för mig av med tåg mot Köpenhamn och inkvartering på hotell. Klockan ringer 02:45 i natt för färd mot Kastrup och den långa flygresan mot Entebbe via Amsterdam och Kigali. Runt midnatt imorgon beräknas vi nå hotellet i Kampala. Förhoppningsvis kommer jag kunna rapportera vad veckan bjuder på.

Det har varit en stor sporthelg lokalt där många lag gjort fina prestationer, extra häftigt att IK Oskarshamn fortsatt har möjlighet att nå SHL.

/M