Juventus, ny minister och förvaltningsrätten

Igår kväll möttes Tottenham och Juventus i returmötet av deras åttondelsfinal. Första matchen i Turin slutade 2–2. Tottenham tog i slutet av första halvlek ledningen med 1–0 efter att Heung Min Son fått en så dålig träff på bollen att den blev bra. Målet var kanske lite slumpartat men ledningen väldigt välförtjänt efter att Tottenham mer eller mindre dominerat första halvlek. Juventus lyckades dock hålla ner siffrorna tack vare ett gediget försvarsarbete och viss oskärpa i avslutslägena från Tottenhams sida. Andra halvlek startade precis som första halvlek sett ut och inget tydde på att Juventus skulle lyckas vända på steken. Men från ingenstans så blixtrar Juventus genom Gonzalo Higuaìn och Paulo Dybala till och vänder matchen till 1–2 på 2 minuter. Tottenham lyckades aldrig svara utan det blev också slutresultatet och Juventus gick därmed vidare till kvartsfinal.

Jag har få favoritlag förutom Kalmar FF, men Juventus är ett av dom lagen jag följt länge. Dels beror det nog på att en av mina favoritmålvakter som ung målvakt är Gianluigi Buffon som ju vaktar kassen i Juventus, vi delar dessutom födelsedag. Men framförallt så beror det nog på det faktum att Juventus gjort försvarandet till en konstform och något som förtjänar minst lika mycket uppmärksamhet som de som gör målen. Ett räddat givet mål är värt att fira lika mycket som ett gjort mål. Och det finns inga andra som gör det lika väl som Buffon och Giorgio Chiellini i Juventus. Här kan ni se dom fira ett räddat mål under gårdagens match.

 

Idag utnämnde Stefan Löfven Åsa Regners efterträdare i regeringen och det blev Lena Hallengren från Kalmar. Kul för regionen och Kalmar att få en minister i regeringen. Även om jag såklart hoppas att hon (och regeringen som helhet) blir särskilt långvariga.

Noterade i Barometern häromdagen att Jan-Ingemar Lundström förlorade i förvaltningsrätten gällande hans överklagande av Kalmarhems anställning av Shemsi Brahimi. Som vanligt kanske vi ska tillägga, under mina år i politiken har Lundström vid ett antal tillfällen anmält ärenden till förvaltningsrätten. Mig veterligen har han aldrig vunnit…

Idag är det internationella kvinnodagen, och som vanligt fylls sociala medier med bittra medelålders män som gnäller över att det är fel och orättvist att kvinnor har ”fått” en dag. Till er har jag bara en sak att säga, vänta bara. Snart kommer varje dag vara kvinnors dag.

Ikväll ska jag och Maria se Tårtgeneralen på bio!

/M