Guldfesten och Kalmar HC

I helgen gick årets upplaga av Guldfesten av stapeln. Jag hade förmånen att få vara ”plus ett” till vårt moderata oppositionsråd Christina Fosnes. Det var en väldigt trevlig kväll på Sandra som bjöd på rolig underhållning och väldigt god mat. Totalt delades 13 priser ut under kvällen i allt från årets kollega till årets hantverkare. Extra roligt var det att se att min gamla gymnasieskola CIS fortsätter att dominera på UF-fronten och plockade hem priset årets UF-företag i Kalmar kommun genom vinnarna Parallell UF. Jag passade på att ge min bordsdam tillika ordförande och kollega i Kalmarsunds gymnasieförbunds styrelse Dzenita Abaza en liten gliring med glimten i ögat när priset förkunnades. Vi har i gymnasieförbundets styrelse satt upp höga mål för att bli bättre på UF på våra skolor, men det är uppenbart att vi har en ganska lång bit kvar till CIS nivå.

Igår var jag och Maria på plats i Iffehallen för att se den sista och avgörande play off-matchen om en plats i kvalserien till Division 1 i hockeyn mellan Kalmar HC och Bäcken. Det var en fantastisk stämning i hallen med fullsatt och lapp på luckan. Och spelarna i Kalmar HC bjöd verkligen till. Total dominans från nedsläpp till att hesa Fredrik ljöd efter 60 minuters spelande. 9-3 skrev slutresultatet till och vi kan konstatera att det inte är någon tvekan om vilket av lagen det är som var värda platsen. Kalmar HC har verkligen gjort en fin resa de senaste åren och förhoppningsvis kan dom få kröna det med ett avancemang till Division 1 i år.

Kalmar FF är efter helgens förlust ute ur cupen, kanske ingen överraskning som så. Men det oroar mig fortfarande vem det är som ska göra målen denna säsongen. Nu är Erton Fejzullahu i alla fall på plats och förhoppningsvis kan han vässa till spetsen lite.

Februari har verkligen varit en intensiv månad rent arbetsmässigt plus att jag har drogs med en envis förkylning under första halvan av månaden. Det har gjort att jag inte lyckades göra en enda fotbollsträning under hela februari, det tycker jag såklart är väldigt tråkigt. Ikväll blir det dock comeback på träningsplanen. Kalmar kommun har skottat Fjölebros konstgräs och klockan 20:30 äntrar jag äntligen träningsplanen igen! Nästa träning på onsdag missar jag dock, då står jobbet återigen ivägen…

/M