Kalmar FF och matsalsstolar

I helgen som gick gjorde Kalmar FF årets tävlingsdebut. Två timmars frysande, bandyapplåder och konstgräs. Det låter kanske inte så fint, men det är något fantastiskt med det ändå. Framförallt så är det ett tecken på att nu är det inte långt kvar till den allsvenska premiären. Och det är ju något man längtat efter sen i november!

Matchen som sådan lämnade väl ganska så mycket att önska. Även om det fanns en del roliga element under matchen. Den nya vänsterbacken Chima Akas ser väldigt spännande ut och kan bli ett riktigt bra tillskott för oss under året. Det skapades väldigt mycket chanser under matchen, och bollen var väldigt nära att korsa mållinjen vid ett antal tillfällen. Men den riktiga skärpan saknades i det avgörande momentet och det är något som det måste bli ordning på. Just nu ser jag inte vem den tydliga målskytten för året kommer bli. Jag gillar inte riktigt att Romario på bekostnad av Filip Sachpekidis har blivit förpassad till vänsterkanten utan skulle hellre se honom centralt igen där jag tror att han skulle göra betydligt mer nytta än vad han kunde göra från sin kant mot Åtvidaberg. Sachpekidis kan väl få någon chans till, men det krävs mer än det han levererade mot Åtvidaberg för att han i mina ögon ska vara värd den centrala platsen före Romario. Ny match i helgen då Trelleborg kommer till Gasten och ny chans för KFF att ta en seger, vilket är ett måste om chansen till gruppseger ska leva inför sista matchen borta mot Östersund som sannolikt blir en ren gruppfinal.

På tal om Östersund så väntar ju returen ikväll borta mot Arsenal på Emirates. Ingen trodde nog på förhand att Östersund skulle ha en chans i detta dubbelmötet, och efter 0–3 i hemmamötet så är segerchanserna helt avskrivna. Förhoppningsvis kan Östersund iaf gå ut och bjuda på en trevlig match ikväll. Min lagkamrat i Rockneby IK Filip Edvardsson beskriver det väl på sin blogg Sambasvenskan, inlägget kan du läsa här:

Förberedelserna inför vår stundande flytt går vidare. Vi har precis avslutat förhandlingarna kring nya matsalsstolar och efter en långdragen förhandling fick Maria igenom sina drömstolar i utbyte mot att jag får disponera motsvarande summa till något jag verkligen vill ha till lägenheten. Dels kommer det bli en jordglobsbar men något ytterligare ryms inom ramen för vad stolarna kostar. Har ni några tips på vad jag kan välja för att reta Maria maximalt får ni gärna höra av er!

/M