Förkyld men fullproppad vecka

Då har snart även denna veckan kommit till sitt slut. Och trots att både jag och Maria har gått med förkylningar har det ändå hunnits med ganska så mycket.

I måndags var vi och såg Darkest hour på bio. En film jag varmt kan rekommendera att gå och se. Dels om man gillar Winston Churchill eller är intresserad av andra världskriget. Och har man inte någon av dom intressena så kan man se den för att Gary Oldmans agerande i huvudrollen som Winston Churchill var fantastiskt bra. I filmen så får man följa Winston från det att han väljs till premiärminister efter Neville Chamberlain och filmen slutar med undret i Dunkerque. Här kan ni se filmens trailer.

I tisdags var det möte Kalmarsunds gymnasieförbunds arbetsutskott där vi bland annat gick igenom förutsättningarna för årets löneöversyn. Rent generellt visar lönekartläggningen att lärarna i förbundet ligger väl till jämfört både med riket och våra grannar i länet.

Torsdagskvällen ägnades åt en utflykt till Växjö för ärende som man kunnat läsa om i tidigare inlägg. Djurgården stod för en god insats när man lyckades slå överlägsna serieledarna Växjö på bortaplan. Och växjö visade varför man är serieledare i de två första perioderna där man klart kontrollerar spelet med DIF lyckades hålla ihop det mycket tack vare en kanoninsats av Joacim Eriksson i målet. I sista perioden var Djurgården hetast och kunde avgöra matchen. Det var väldigt kul också att få besöka VIDA arena. Det är verkligen en lyx för de städer i landet som kan ha en sådan fin arena för evenemang.

Fredag och lördag denna vecka har ägnats åt nomineringsstämmor i först Emmaboda och sist Mörbylånga. Intrycken från båda stämmorna är att det är kul att många nya människor söker sig till moderaterna och vill uppbära uppdrag för oss, det är positivt för framtiden. Stort grattis också till de nyvalda förstanamnen Sten Olof Johansson och Henrik Yngvesson.

Ikväll vankas det faktiskt återigen bio men morgondagen ska nog bara spenderas på soffan med Premier league som sällskap!

/M