Föräldrapengen och Dexters första pressklipp

Idag har regeringen och vänsterpartiet tillsammans föreslagit att fler än mamma och pappa ska kunna använda föräldrapengen och därmed kunna få ersättning från Försäkringskassan. Den utökningen som förslaget gäller är sambos till mamma eller pappa. Detta är ett bra förslag. Familjerna ser inte ut på samma sätt idag som förr och där är det välkommet att regeringen nu föreslår att föräldrapengen ska bli mer flexibel. Det kommer underlätta för familjerna att fi ihop sitt livspussel. Men, jag tycker att man ska se det här förslaget som ett bra första steg. Jag ser inga hinder för att kunna utöka vilka som kan använda föräldrapengen ytterligare. Jag kan till exempel tänka mig att mormor eller farfar skulle kunna få ta del av föräldrapengen eller varför inte moster. Ska jag vara helt ärlig så tycker jag nog att det borde vara helt upp till familjer att bestämma vem som ska vara hemma med barnet. Det finns säkerligen situationer där det finns en ensam förälder utan någon ytterligare familj, varför ska då inte en god vän kunna hjälpa till att underlätta vardagen. Makten borde ligga hos familjen själv att avgöra vad som är lämpligt och inte. Men, som sagt det är ett bra första steg som regeringen föreslår och förhoppningsvis kan lagstiftningen bli ännu flexiblare i framtiden. Här kan du läsa mer om regeringens förslag:

Imorgon kommer ni kunna se Dexter första pressklipp i Barometern. Han var dock inte särskilt taggad på att gå till fotograferingen i morse, han låg kvar i sängen ända in i det sista innan vi var tvungna att gå till tidningshuset. Trots den uteblivna frukosten var han dock inte allt för bitter utan poserade fint för fotografen.

/M