Debattartikel och distriktsstämma

Det blev en lite förlängd semester från bloggen på ett halvår, det var ju kanske inte riktigt planen. Nåväl.

Begår idag debattartikel i Barometern tillsammans med Moderata kollegor från Kalmar. Vi är tydliga, det finns en historia inom Kalmarmoderaterna av att lägga fokus på annat än politiken. Det är dags att gå vidare nu. Fokus i debattartikeln är blanda annat skola och det faktum att vi inte tror att en jätteskola på Brofästet är rätt för Kalmars elever, hur vi ska kunna göra Kalmar tryggare och inte minst de integrationsutmaningar vi står inför. Du kan läsa den i sin helhet här:

I helgen gick årets distriktsstämma för MUF Kalmar län av stapeln. Glädjande för valberedningens ordförande, undertecknad, så gick valberedningens förslag igenom. På kvällens stämmobankett passade jag på att nämna några ord om hur avundsjuk jag var på de flesta som satt där inne. Dom kommer nämligen detta året få uppleva sin första valrörelse och det är något alldeles speciellt. Tidiga morgnar på tågstationer med bananer i högsta hugget, skoldebatter, studsa trapphus och ohälsosamma mängder energidryck. Men vad det kommer vara värt det den 9 september när Ulf Kristersson sent på kvällen kliver upp i talarstolen och förkunnar att ”Svenska folket har röstat fram en alliansregering!”. Jubel.

Avslutningsvis vill jag passa på att gratulera den nyvalda styrelsen för MUF Kalmar län med Alice i spetsen, jag är övertygad om att ni kommer leverera en fantastisk valrörelse!

 

/M