Victoriadagen och Kalmar FF

I onsdags loggade jag ut från jobbdatorn och tjuvstartade min semester med två dagar. På schema stod nämligen Victoriamässan där jag och Maria fått äran att agera konferencierer. Det var två intensiva men väldigt roliga dagar. På scenen i Hamnparken så träffade vi och pratade med flera intressanta personer och företag. Allt från fantastiskt trevliga Lars på TEMAresor till den svenska gympagurun Susanne Lanefelt och inte minst den oerhört inspirerande Laurentsio som föddes utan ben, men inte låter något stå iväg för sina drömmar och visioner. De två mässdagarna kröntes sedan med att vi fick berätta att tioåriga Adam, känd som pennpojken lyckats slå det världsrekord han jagat. Hela 299 945 unika reklampennor har han i sin samling. Björn, Adams bonuspappa, berättade för mig att dom pratat med posten och fått veta att samtliga postkoder som finns i Sverige har skickat pennor till Adam. Snacka om folkrörelse!

De två dagarna avslutades sedan med det sedvanliga firandet av Kronprinsessan Victoria. Och vilken fest det blev! Firandets dragplåster var den norska popduon och flickidolerna Marcus & Martinus. På förmiddagen under fredagen så var det ungefär 500 tjejer som stod utanför Strand Hotell och hoppades få en syn på killarna. Och när de väl visade sig blev det ett helt otroligt oljud. Trots den ofantligt stora fanbasen dom har så verkar killarna stå med båda fötterna på jorden och det var verkligen en riktigt fin gest av dom att specialskriva en egen låt till Kronprinsessan. För egen del såg jag mest fram emot Magnus Uggla och Jill Johnson. Avslutningsnumret med Christer Lindarw i spetsen var också något speciellt.

Igår mötte Kalmar FF jumbon AFC Eskilstuna på bortaplan. Jag har hela tiden varit övertygad över att Kalmar FF kommer reda ut situationen man är i och att vi ska få se allsvenskt spel i Kalmar även nästa år. Men jag måste säga att jag börjar vackla. Förra helgen spela KFF fantastiskt hemma mot AIK och hade mycket väl kunnat vinna, men igår var allt som bortblåst och trots en finns start med tidigt ledningsmål blev man totalt utspelade att jumbolaget. Att man kan spela fantastiskt bra mot topplagen men inte riktigt lyckas vinna hade varit okej om man sedan hade kunnat omsätta det till att istället slå sina bottenkollegor, men där är KFF inte idag. Fortsätter det såhär får vi räkna med spel i Superettan nästa år. En riktig uppryckning behövs!

/M