Kronprinsessans födelsedagsfirande

Den 14 juli fyller vår kronprinsessa Victoria 40 år. I samband med kronprinsessans födelsedag arrangeras för 39nde gången i ordningen Victoriadagen som är en synnerligen välbesökt tillställning som bland annat TV-sänds i tio länder. Maria som är en stor fantast av kungahuset har varje år suttit bänkad framför SVT:s sändning från firandet. Men i år missar hon tyvärr TV-sändningen då vi ska vara på plats på Borgholms IP och delta i festligheterna. Dessförinnan ska vi dessutom genomföra det oerhört hedrande uppdraget att vara konferencierer på Victoriamässan som tar plats i Societetsparken och Hamnparken i Borgholm den 13nde och 14nde juli. Under dagarna två ska vi leda besökarna på mässan genom allt från intressanta intervjuer till musikuppträdanden och det ska bli fantastiskt roligt att få vara en del av ett såhär stort och väletablerat arrangemang. Här kan ni läsa mer om Victoriamässan, se programmet och vilka utställare som deltar. Och är ni i Borgholm hoppas jag få se er där!

I samband med Victoriamässan i år kommer det dessutom att genomföras ett världsrekordförsök av Adam, även kallad pennpojken. Adam är en ung kille med autism, och har svårt för att ta kontakt med andra människor. Förra sommaren var Adam på en mässa där det fanns utställare som delade ut pennor och efter uppmuntrande från sin familj lyckades Adam samla mod till sig och gå fram och be om en penna. Där och då föddes ett stort intresse för reklampennor som lett fram till det världsrekordförsök som äger rum på Victoriadagen. På hans Facebook-sida kan ni läsa mer om Adam och följa hans resa. Per den 4/7 har Adam totalt samlat in 267 000 unika pennor, för att slå rekordet krävs 285 000. Jag och Maria avser att samla in så många pennor vi kan och är det någon som skulle vilja bidra med några pennor får ni gärna höra av er så kan vi se till att dom når Adam.

/M