Låt Khodi stanna!

”Khodi Ebrahimi kom blodig och trasig till familjehemmet i Tomelilla. I dag är han välfungerande och går i skolan, men Hässleholms kommun vill flytta tillbaks honom mot hans vilja. Istället anmäler man familjen som olämplig. ”

Så inleds dagens artikel i Ystad Allehanda om Khodi som bor hemma hos min mamma och plastpappa. Läs hela artikeln här:

I mellandagarna förra julen var jag och Maria och nere i Tomelilla för att fira jul hos min mamma. Förutom jul skulle vi också fira att Khodi efter en lång och jobbig process fått permanent uppehållstillstånd. Man såg på honom vilken lättnad det var för honom att få veta att han skulle få stanna i Sverige och få chansen till ett nytt liv som aldrig hade varit möjligt om han hade fått avslag.

Det är en chans som Khodi också har tagit. Idag är han duktig och flitig i skolan, han öser in mål i sitt fotbollslag, han är fortfarande tillsammans med sin flickvän Erika och han har till och med lyckats få ett extrajobb där han börjat tjäna sina egna pengar. En bra plattform att stå på inför framtiden då han så småningom ska klara sig själv här i Sverige. Men, allt detta har Hässleholms kommun bestämt sig för att ta ifrån honom. Varför har vi aldrig fått ett svar på. Men det vi vet är att kommunen tycker det är rimligt att lyfta en kille som är på god väg mot att klara sig själv i framtiden och istället placera tillbaka honom i hans tidigare destruktiva miljö kantat av drogmissbruk och en säker väg mot utanförskap och bidragsberoende under resten av hans liv.

Hur Hässleholms kommun egentligen tänker är för mig svårt att förstå. Varför lägger man energi på att förstöra en situation och en familjehemsplacering som funkar? Jag är säker på att de har massa andra placeringar som inte funkar och rimligtvis är det där deras energi borde ligga. Och Khodis gode man som ska jobba för Khodis bästa, hur han tänker kan jag inte ens föreställa mig. Det är i alla fall inte Khodis bästa han jobbar för, möjligtvis sitt egna.

En sak är jag dock väldigt säker på. Nämligen hur stolt jag är över min mamma och plastpappa som öppnat sitt hem och låter barn som kommer från krig få en andra chans här i Sverige. Och jag kan bara hoppas att Hässleholms kommun tar sitt förnuft till fånga och låter Khodi stanna. Inte bara för att han är en fantastisk människa som jag är glad över att ha i min familj utan även för att han förtjänar bättre än att berövas sin framtid.

Låt Khodi stanna!

/M