Om att #värvaalla och så lite Kalmar FF

I måndags hade vi vårkick-off med MUF Kalmar län. En fruktansvärt trevlig kväll som inleddes med att MUFs prioriterade kandidat i europaparlamentsvalet Carl-Oskar Bohlin talade om hur han ser på EU och vad han skulle vilja göra om han kom in där. Just EU är något viktigt att problematisera kring, EU spelar större och större roll för oss och frågan är om det verkligen ska vara så. Givetvis så är handelsavtalen och den fria rörligheten viktig att värna om, men att EU ska gå in och detaljstyra saker såsom gemensamma straffsatser då känns det för mig som att det gått för långt. Efter Carl-Oskar Bohlins pass så var det dags för mig att köra en workshop kring varför det är så viktigt att vi fortsätter med att #värvaalla. Jag tycker att det gick väldigt och jag hade dessutom en väldigt mixad grupp rent kunskapsmässigt vilket jag tror bidrog väldigt mycket till att det gick så bra som det gjorde. Vi problematiserade mycket kring vad just innebörden av #värvaalla egentligen är och vad man faktiskt får ut av ett medlemskap i MUF. Handlar #värvaalla bara om att vi ska bli fler eller finns det en djupare betydelse. Vad #värvaalla innebär är inte bara att det blir en person till som stödjer Moderata Ungdomsförbundet utan även att det finns en till person som bär våra idéer, skapar våra idéer och gör så att fler också kan relatera till våra idéer. Det är det grundläggande i #värvaalla och något som inte får glömma i hetsen om att bli större!

20130410-004257.jpg
I helgen så hade äntligen Kalmar FF hemmapremiär på Guldfågeln arena, en dag man längtat efter hela vintern. Det var riktigt härligt att få vara tillbaka på arenan. Och även att matchen slutade 0-0 så bjöds det ändå på hyffsat bra spela och man kunde se tendenser till något som så småningom kan bli riktigt bra. Framförallt var det väldigt kul att se nyförvärvet Jonathan Ring som gjorde en riktigt bra match från sin ytterposition.

/Måns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s